Hangop met salted caramel

4
180 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Zet een zeef op een pan of kom. Leg een thee- of kaasdoek in de zeef en giet de yoghurt erop. Dek af met vershoudfolie. Laat circa 6 uur (bij voor- keur een nacht) in de koelkast staan zodat de yoghurt goed uit kan lekken.
  • 2 Klop de slagroom stijf en roer de tijm en peper erdoor. Schep de uitgelekte yoghurt uit de doek en spatel de dikke yoghurt door de slagroom. Verwarm de karamel circa 3 minuten in de magnetron op 400 Watt. Verdeel de hangop over schaaltjes en schep de karamel erover.
  • 3 Bereid de hangop al een dag van tevoren. Zet de hangop als deze klaar is kort in de diepvries en schep er met 2 vochtige lepels quenelles van op bordjes. Bestrooi de hangop met geroosterd amandelschaafsel of gehakte pistachenoten.

Hangop met salted caramel is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Nectarine-caramelshake
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Kletskoppen met pecan-caramelijs
30 min - Nagerecht
Bekijk recept
Yoghurt limoen, appel en vanille
20 min Nagerecht
Bekijk recept
King Alfonso II
10 min Snack
Bekijk recept

Bietensalade met haring
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Hangop met sesamkaramel en peer
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Hangop, muesli en appelchips
15 min
Bekijk recept
Stoofpeertjes met hangop
1uur- Nagerecht
Bekijk recept