Bereiding 1. Verhit 35 gram boter in een pan met dikke bodem en fruit hierin 4 gesnipperde sjalotten, 2 fijngehakte teentjes knoflook en 1 prei (in ringen) circa 8 minuten op een lage stand. Breng op smaak met zout en peper. Scheur 1 luxe witbrood in stukjes van 1 cm. Rasp 100 gram oude harde geitenkaas. Meng het brood met de blaadjes van twee takjes tijm, 2/3 van de geitenkaas en bestrooi met peper. Verhit intussen 40 gram boter in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de stukjes brood in circa 7 minuten goudbruin en krokant. Blijf omscheppen. Voeg 2 kippenbouillontabletten, 400 gram koelverse bietjes(grof geraspt) en 1 liter kokend water toe aan de groenten en breng aan de kook. Laat circa 5 minuten zachtjes koken op een lage stand. Neem de pan van de warmtebron en pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de soep over 4 kommen en bestrooi met de rest van de geitenkaas en de croutons. Maak een kerstboomvorm van blaadjes platte peterselie op de soep.