1 Maak het brooddeeg volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat het afgedekt 30 minuten rijzen. Maal de pistachenoten, peterselie en feta even in de keukenmachine tot een grof mengsel en breng op smaak met peper. Teken op een stuk karton een eivorm of ovaal van 10x6 cm en knip of snijd deze vorm binnen de lijntjes uit.
2 Kneed het deeg nog een keer goed door en snijd het in twee gelijke stukken. Rol elk stuk op een met bloem bestoven werkblad uit tot een lap van een ½ cm dikte. Leg het malletje op het deeg en snijd met een klein mesje de vorm uit het deeg los. Snijd uit elke lap in ieder geval 8 vormpjes, dus 16 in totaal. Beleg de deeglapjes in het midden met een lepeltje van het kaas-notenmengsel en vouw het lapje erom heen zodat er een eivorm ontstaat. Gebruik hiervoor eventueel de bolle kant van een groentelepel. Leg de broodjes met de randen naar beneden op een bakplaat bekleed met bakpapier en laat ze afgedekt nog 30 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 200°C. Bestrijk de broodjes met een beetje ei en bestrooi ze voor de helft met sesam- of maanzaad. Bak ze in circa 15 minuten gaar en bruin.Brunchgerecht voor 4-8 personen
3 Lekker met een salade.
Broodjes gevuld met feta en pistachenoten is een recept van PLUS