1 Blancheer de koolrepen heel kort in de kokende bouillon en spoel ze dan onder koud water af. Bewaar de bouillon. Kneed ondertussen het gehakt met de noten, sambal, ei, wat zout en peper en indien nodig wat paneermeel door. Rol er kleine balletjes van. Verwarm 2 eetlepels van de olie en fruit de ui in circa 5 minuten lichtbruin. Voeg de rijst toe en roer even om. Giet er zoveel bouillon bij dat de rijst ruim onderstaat en roer even door. Laat de rijst op lage stand in circa 10 minuten met deksel op de pan gaar koken en daarna uitstomen. Verwarm de rest van de olie in een wok en bak de balletjes rondom bruin. Neem ze uit de pan en roerbak de kool in het overgebleven bakvet circa 2 minuten. Schep de balletjes door de kool en breng op smaak met wat ketjap. Serveer direct met de rijst.
2 Cashewnoten kunnen worden vervangen door pinda’s.
Chinese kool met gehaktballetjes is een recept van PLUS