1 Meng de maïzena met 3 eetlepels sinaasappelsap en roer het tot een egaal papje. Doe de rest van het sinaasappelsap en de suiker in een steelpan en breng deze aan de kook. Laat het mengsel daarna ongeveer 1 minuut zachtjes pruttelen. Roer het maïzenapapje door het sinaasappelsap en breng het al roerende weer aan de kook totdat het glanst en iets indikt. Voeg de chocolade toe en neem de pan van de warmtebron. Roer totdat de chocolade geheel gesmolten is. Dek de pan af met een stuk ingevet bakpapier om velvorming te voorkomen. Laat het chocolademengsel helemaal afkoelen en roer het regelmatig door.
2 Klop de slagroom stijf en schep deze door het afgekoelde chocolademengsel. Verdeel de bitterkoekjes over 6 dessertschaaltjes of hoge glazen. Verdeel de chocolademousse over de schaaltjes, dek ze af en zet ze 3 uur in de koelkast.
Chocolade-sinaasappelmousse met bitterkoekjes is een recept van PLUS