1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd de 6 bladen filodeeg in vier gelijke rechthoeken of vierkanten. Bestrijk elke stukje met een beetje boter en maak 8 stapeltjes van 3 lagen. Bestrijk de bovenste laag ook met boter en leg de stapeltjes op een bakplaat bekleed met bakpapier. Bak het filodeeg in circa 10 minuten knapperig en bruin. Neem uit de oven en laat afkoelen. Breng de kristalsuiker met het water aan de kook tot de suiker is opgelost en een siroop is ontstaan. Leg de sinaasappelplakken in de siroop en laat ze op lage stand koken tot ze glimmen en iets doorzichtig zijn. De siroop mag niet karameliseren. Laat de chocolade met de room smelten op lage stand en roer goed door.
2 Leg op elk bordje een filodeegje en schep hierop een ijslepel chocolademousse. Leg hierop een ander filodeegje en bestrooi met poedersuiker. Giet er als laatste een straaltje warme chocoladeroom over en leg er een plakje sinaasappel bij. Serveer direct.
3 Prikker met kerstomaatjes, basilicumblaadjes en mini-mozzarella, besprenkeld met knoflookolie op een bedje van rucola. Leuk als voorgerecht of als hapje.Serveer soep met een dekseltje. Verdeel de soep over ovenvaste soepkommen. Prik plakjes bladerdeeg in met een vork. Leg de deegplakjes op de kommen en plak de randen vast met losgeklopt ei. Snijd het deeg bij, maak van deegrestjes figuurtjes en leg ze op het deegdeksel. Bestrijk met het eimengsel. Zet de kommen in de oven op 225°C en laat het deeg in ca. 15 minuten goudbruin kleuren.Serveer een bolletje ijs tussen twee kletskoppen en garneer het bordje met wat plakjes fruit.