1 Verwarm de oven voor op 170°C. Meng de twee soorten suiker. Klop de eiwitten in een vetvrije kom stijf met een snufje zout. Spatel het suikermengsel en de gemalen amandelen luchtig door het eiwit. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
2 Schep de eiwitmassa in een spuitzak en spuit op het bakpapier vier cirkels van circa 9 cm Ø. Spuit daarna vier cirkels van circa 7 cm, vier van 5 cm en vier van 3 cm. Maak op alle kleinste cirkels een slordig toefje want dit wordt de top van de ‘boom’. Bak de cirkels circa 1 uur in het midden van de oven. Schakel de oven terug naar 100°C als het schuim te donker wordt. Zet de oven eventueel op een kier. Laat de cirkels op een rooster afkoelen. Klop de slagroom stijf en schep deze door de mascarpone die gemengd is met de amandellikeur. Verdeel de crème over de cirkels en stapel ze. Roer voor het glazuur de poedersuiker met heet water, boter en chocolade. Sprenkel dit over de taart en garneer met de kerstchocolaatjes en snoepjes.