1 Verwarm het water met de suiker onder af en toe roeren en breng dit langzaam aan de kook. Boen de vruchten schoon onder heet water en schil ze met een dunschiller zonder het wit van de schil. Zet enkele schilletjes apart voor de garnering. Voeg de schilletjes bij het vocht en kook zachtjes 2-3 minuten tot een siroop. Laat de siroop afkoelen. Pers de citrusvruchten en giet het sap bij de siroop. Zeef het mengsel boven een diepvriesdoos en zet dit 2 uur in de diepvries tot het dikker is geworden. Klop het eiwit los met een vork tot het schuimt. Meng het eiwit door het licht bevroren ijs en zet de massa minimaal 3 uur terug in de diepvries tot het stevig is.
2 Verdeel de blauwe bessen over 4 coupes of hoge glazen. Schep daarop bolletjes sorbetijs. Giet er vlak voor het serveren een scheut gekoelde wijn op. Garneer met een citrusschilletje, zet er lange lepels en rietjes in en serveer meteen met een glas Crevino bianco of rosé erbij.