1 Verwarm de oven voor op 200°C. Haal het ijs uit de vriezer. Verwarm de cranberrycompote, zonder te koken, en schep deze door het ijs zodat rode strepen ontstaan. Zet het ijs daarna weer terug in de vriezer. Halveer de deeglappen. Leg ze naast elkaar en bestrijk ze met de gesmolten boter. Leg in elk kommetje of bakje een deeglapje met daarop een tweede deeglapje een slag gedraaid. Het deeg ligt niet strak maar nonchalant in de kommetjes. Strijk er nog een beetje boter over en bak circa 8 minuten in het midden van de oven totdat het deeg goudbruin is. Wip de deegbakjes uit de kommetjes en laat ze afkoelen.
2 Klop de crème fraîche los met de gember en eventueel een eetlepel van de siroop. Maal er een vleugje peper over. Schep cranberryijs in de deegbakjes. Verdeel er gemberroom over en garneer met munt of chocolaatjes.
Cranberryijs in filodeeg met gemberroom is een recept van PLUS