1 Vermeng de custardpoeder met 65 g van de suiker en een scheutje melk tot een papje. Snijd het vanillestokje open en schraap de zaadjes eruit. Verwarm de rest van de melk met het vanillestokje en de zaadjes. Voeg het custard-papje toe aan de melk als deze tegen de kook aan is. Breng al roerende aan de kook en kook de custard circa 3 minuten door. Laat de rest van de suiker met 2 eetlepels water smelten en voeg de abrikozen toe. Laat zonder te roeren op middelhoge stand karameliseren. Vet de schaaltjes in met wat olie en schep in elk schaaltje 2 abrikozen en een ruime eetlepel karamel. Laat dit afkoelen en verdeel dan de custard over de schaaltjes. Laat dit geheel afkoelen en dan in de koelkast afgedekt met vershoudfolie nog enkele uren opstijven. Giet een laagje kokend water in een diep bord. Zet de schaaltjes er een minuutje in en stort de puddinkjes dan op een bordje.+ 2uur koelen
Custardflan met abrikozen in karamel is een recept van PLUS