Custardpudding met lange vingers en aardbeien

4
30 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Breek de lange vingers door en leg ze in de rum.
  • 2 Meng de suiker met de custard. Roer dit glad met enkele lepels koude melk. Breng de rest van de melk al roerend aan de kook. Zet het vuur lager en giet de custard beetje bij beetje bij de kokende melk. Roer goed door. Laat de pudding op een lage stand 2 à 3 minuten al roerend doorkoken. Laat de pudding onder af en toe roeren iets afkoelen om te voorkomen dat een vlies gevormd wordt. Haal de lange vingers uit de rum. Houd 10 aardbeien apart. Breng de overige aardbeien samen met het sap aan de kook en bind dit met aangelengde aardappelmeel of maïzena. Giet de custard in een schaal. Leg de lange vingers op de pudding en schep hier het aardbeienmengsel overheen. Laat de pudding nadat deze is afgekoeld enkele uren in de koelkast opstijven. Garneer de pudding voor het serveren met de apartgehouden aardbeien.
    Voorbereiding
    stijd is exclusief ca. 3 uur afkoeltijd

Custardpudding met lange vingers en aardbeien is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Aardbeiendrankje
5 min
Bekijk recept
Huisgemaakte citroensorbet met aardbeien
20 min - Nagerecht
Bekijk recept
Luikse wafel met aardbeien en chocola
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Kir royal met aardbeien (alcoholvrij)
10 min Snack
Bekijk recept

Snelle custardpudding
Bekijk recept
Opa's Custardpudding
0-10 min - Nagerecht
Bekijk recept
Custardpudding Met Biskwie
10-20 min - Nagerecht
Bekijk recept
Gebakken Custardpudding
10-20 min - Nagerecht
Bekijk recept