1 Breek de lange vingers door en leg ze in de rum.
2 Meng de suiker met de custard. Roer dit glad met enkele lepels koude melk. Breng de rest van de melk al roerend aan de kook. Zet het vuur lager en giet de custard beetje bij beetje bij de kokende melk. Roer goed door. Laat de pudding op een lage stand 2 à 3 minuten al roerend doorkoken. Laat de pudding onder af en toe roeren iets afkoelen om te voorkomen dat een vlies gevormd wordt. Haal de lange vingers uit de rum. Houd 10 aardbeien apart. Breng de overige aardbeien samen met het sap aan de kook en bind dit met aangelengde aardappelmeel of maïzena. Giet de custard in een schaal. Leg de lange vingers op de pudding en schep hier het aardbeienmengsel overheen. Laat de pudding nadat deze is afgekoeld enkele uren in de koelkast opstijven. Garneer de pudding voor het serveren met de apartgehouden aardbeien.Voorbereiding stijd is exclusief ca. 3 uur afkoeltijd
Custardpudding met lange vingers en aardbeien is een recept van PLUS