Decemberbroodjes

4
40 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Meng de helft van het ei met de melk en de gesmolten boter. Giet dit mengsel bij de broodmix en kneed er een soepel deeg van. Dek dit af met plastic-folie en laat het 10 minuten rijzen.
  • 2 Kneed de basterdsuiker, speculaaskruiden, het kaneelpoeder en de amandelen door het deeg. Verdeel het deeg in 10 porties en vorm hiervan dunne rollen van circa 20 cm lang. Leg in iedere deegrol een losse knoop en leg ze op de bakplaat. Laat ze afgedekt nog 15-20 minuten narijzen. Bestrijk de deegknopen met de rest van het ei en bak de broodjes in het midden van de oven in circa 20 minuten goudbruin en gaar.Voor circa 10 stuks.
    Voorbereiding
    stijd: ca. 40 minuten; rijzen 25-30 minuten.
  • 3 - Vervang speculaaskruiden en kaneelpoeder eens door 50 gram gestampte muisjes.- Glazuur de broodjes met chocoladeglazuur en bestrooi ze met gehakte nootjes.

Decemberbroodjes is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker