1 (De saus kan een paar uur tot een dag van tevoren worden gemaakt.) Verwarm de olie en fruit hierin de gesnipperde ui, peper, gember en knoflook op lage stand een paar minuten zonder dat ze verkleuren. Voeg de mango, de abrikozenstukjes en het sinaasappelsap toe en laat alles op lage stand circa 5 minuten pruttelen. Breng de saus op smaak met honing, zout en peper en laat al roerende afkoelen. Zet de afgekoelde salsa afgedekt in de koelkast. Neem de eendenborsten uit de koelkast en uit de verpakking en laat ze een half uur van tevoren op temperatuur komen. Bestrooi het vel met zout en het vlees met zout en peper.
2 Verwarm de grillpan en leg de eenden-borsten met de vetkant naar beneden in de pan. Laat op middelhoge stand in circa 5 minuten het vet smelten en bruin worden. Draai de filets om en bak nog 2 minuten. Neem ze uit de pan en laat ze afgedekt nog een paar minuten rusten voor u ze gaat trancheren. Verdeel de waterkers over 4 borden, schik hierop de plakjes eendenborstfilet en schep er een lepeltje salsa naast. Bestrooi het gerecht met het amandel-schaafsel.
Eendenborst met pikant zoete mangosalsa is een recept van PLUS