Eendenborst met pikant zoete mangosalsa

4
20 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 (De saus kan een paar uur tot een dag van tevoren worden gemaakt.) Verwarm de olie en fruit hierin de gesnipperde ui, peper, gember en knoflook op lage stand een paar minuten zonder dat ze verkleuren. Voeg de mango, de abrikozenstukjes en het sinaasappelsap toe en laat alles op lage stand circa 5 minuten pruttelen. Breng de saus op smaak met honing, zout en peper en laat al roerende afkoelen. Zet de afgekoelde salsa afgedekt in de koelkast. Neem de eendenborsten uit de koelkast en uit de verpakking en laat ze een half uur van tevoren op temperatuur komen. Bestrooi het vel met zout en het vlees met zout en peper.
  • 2 Verwarm de grillpan en leg de eenden-borsten met de vetkant naar beneden in de pan. Laat op middelhoge stand in circa 5 minuten het vet smelten en bruin worden. Draai de filets om en bak nog 2 minuten. Neem ze uit de pan en laat ze afgedekt nog een paar minuten rusten voor u ze gaat trancheren. Verdeel de waterkers over 4 borden, schik hierop de plakjes eendenborstfilet en schep er een lepeltje salsa naast. Bestrooi het gerecht met het amandel-schaafsel.

Eendenborst met pikant zoete mangosalsa is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Indiase burger met mangosalsa en komkommer
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tortilla's met garnalen
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Citroenmousse met mangosalsa
Nagerecht
Bekijk recept
Kip met avocado-mangosalsa
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Velouté van champignons uit de Gascogne streek
35 min
Bekijk recept
Gembereend met shii-take
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Carpaccio van champignons met gerookte eendenborst
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Carpaccio van gerookte eendenborst met roze pompelmoes
20 min Voorgerecht
Bekijk recept