Garnalen buzara

4
25 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Breng ruim water aan de kook. Kruis de tomaten bovenop in, dompel ze in het kokende water, ontvel ze, snijd ze in blokjes en verwijder vocht en zaadjes. Leg de bevroren garnalen in een vergiet en schenk het hete tomatenwater erover.
  • 2 Verhit in een diepe koekenpan of kleine wok de olijfolie en fruit hierin ui, knoflook en peterselie 2 minuten. Roer de Italiaanse kruiden, tomatenpuree en tomaat­blokjes erbij en roerbak 3 minuten. Voeg wijn, slagroom en bouillontablet toe en breng het mengsel aan de kook. Voeg de garnalen toe, verwarm het al roerend tot het weer kookt, leg het deksel op de pan en laat de garnalen in 3-4 minuten gaar worden, ze zijn dan roze. Breng op smaak met zout en peper. Schep van het vuur af de basilicum erdoor.Hoofdgerecht voor 4 personen

Garnalen buzara is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Garnalen ´buzara´
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Nasi met garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ananascurry met garnalen
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Curry met groene kool en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese lasagne met gehakt en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept