1 Bekleed vier kleine kommetjes met een stukje plastic folie. Doe het ijs in een kom en laat het buiten de koelkast iets zachter worden. Wanneer u vanilleroomijs gebruikt, strooi er dan 1 eetlepel kaneelpoeder doorheen. Schep het ijs in de vier kommetjes en zet ze circa 2 uur in de vriezer zodat het ijs kan opstijven.
2 Verwarm de ovengrill voor. Klop de eiwitten bijna stijf en voeg dan de suiker toe. Klop verder tot het eiwit mooi glanzend en stijf is. Neem de kommetjes uit de vriezer en leg 2 speculaasjes of 1 bastogne-koek op elk kommetje. Keer ze om op een bakplaat, verwijder het folie en bedek de ijsjes helemaal met een dikke laag eiwit. Schuif de bakplaat vlak onder de grill en bak het eiwit goudbruin. Blijf erbij opdat het eiwit niet verbrandt. Neem met een platte spatel de ijstaartjes van de bakplaat en leg ze op bordjes. Serveer direct.afkoelen: 2 uur