1 Maak de aardbeien schoon en laat ze heel. Marineer ze in honing met een vleugje gemalen peper en de rozemarijn (dit kan een dag van tevoren). Verwarm de melk en slagroom zonder te koken en laat hierin het vanillestokje 10 minuten trekken. Schraap de zaadjes eruit en roer ze door het roommengsel. Roer de suiker en 2 eetlepels van de roomvloeistof door de eidooiers. Voeg dit bij de melk en room en laat het binden zonder te koken. Giet het mengsel in een koude schaal en laat iets afkoelen (kan een dag van tevoren). Klop er vlak voor gebruik de geklopte slagroom door, leg de aardbeien met de bolle kant boven in de schaaltjes. Schep de saus erover, strooi er heel dun poedersuiker op en zet het gerecht even onder een hete ovengrill of gebruik een crème brûlée-brander tot de saus heel licht gekleurd is.
2 • Voeg een scheutje sinaasappellikeur of gehakte gember op siroop bij de aardbeien.• Combineer aardbeien eens met blauwe bessen.
Gegratineerde aardbeien met rozemarijnhoning is een recept van PLUS
Dit vind je misschien ook lekker
Ananas met rozemarijnhoning en pistache ‘sponge’-taartje