1 Snijd van de asperges de onderste 2 centimeter af en leg ze op een met olie ingevette bakplaat. Bestrijk ze met een kwastje olie. Maal de rucola met de knoflook, walnoten en de olijfolie in de keukenmachine fijn. Roer met de hand de geraspte kaas erdoor en breng de pesto op smaak met zout en peper. Verkruimel het brood of hak het fijn.
2 Verwarm de ovengrill. Verwarm een eetlepel olie in een koekenpan en bak het broodkruim snel goudbruin. Laat het uitlekken op keukenpapier en be-strooi met zout. Zet de asperges circa 5 minuten onder de grill en draai ze om. Gril ze nog eens 5 minuten. Neem de asperges uit de oven, leg ze op een schaal en lepel wat van de pesto erover. Bestrooi met het broodkruim en wat extra versgemalen peper.
3 Lekker met lamsvlees of kip.
Gegrilde groene asperges met rucolapesto en knapperig broodkruim is een recept van PLUS