Gegrilde groene asperges met rucolapesto en knapperig broodkruim

4
20 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd van de asperges de onderste 2 centimeter af en leg ze op een met olie ingevette bakplaat. Bestrijk ze met een kwastje olie. Maal de rucola met de knoflook, walnoten en de olijfolie in de keukenmachine fijn. Roer met de hand de geraspte kaas erdoor en breng de pesto op smaak met zout en peper. Verkruimel het brood of hak het fijn.
  • 2 Verwarm de ovengrill. Verwarm een eetlepel olie in een koekenpan en bak het broodkruim snel goudbruin. Laat het uitlekken op keukenpapier en be-strooi met zout. Zet de asperges circa 5 minuten onder de grill en draai ze om. Gril ze nog eens 5 minuten. Neem de asperges uit de oven, leg ze op een schaal en lepel wat van de pesto erover. Bestrooi met het broodkruim en wat extra versgemalen peper.
  • 3 Lekker met lamsvlees of kip.

Gegrilde groene asperges met rucolapesto en knapperig broodkruim is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Ovenpasta met frisse ricotta
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Verse zalmburgers met citroen en dragon
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Knapperige aubergines op Indiase wijze
Bijgerecht
Bekijk recept
Lamsrack met groene-kruidenkorst
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gegrilde broccoli met tomaatjes en balsamico
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde vis met venkel
40 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde aubergine
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde mango met aardbeien-gemberdip
20 min Nagerecht
Bekijk recept