Gehaktballetjes in tomatensaus

4
30 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Knijp het brood uit en vermeng het met het gehakt, de oregano, pancetta en ei. Breng het geheel goed op smaak met zout en peper. Vorm kleine balletjes van het gehakt en bestrooi ze met wat bloem. Laat ze minimaal een halfuur opstijven in de koelkast. Verwarm de olie en bak de balletjes in een paar porties rondom bruin. Schep ze uit de pan, roer het aanbaksel los en bak de ui en knoflook in het achtergebleven bakvet op lage stand lichtbruin. Voeg de tomatenpuree en -blokjes toe en laat de saus aan de kook komen. Leg de balletjes terug in de saus en laat het geheel in circa 15 minuten op lage stand zonder deksel op de pan zachtjes garen. Breng de saus op smaak met zout en peper en snipper als laatste de basilicum over de saus.+ 30 minuten koelen.

Gehaktballetjes in tomatensaus is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Groenteballetjes met romige tomatensaus
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet in pittige tomatensaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mosselen in spicy tomatensaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zoete bonen met worstjes
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Pasta met gehaktballetjes en mozzarella
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Witlof met rozemarijn en bacon uit de oven
10 min -
Bekijk recept
Gele-rijstparels
45 min Snack
Bekijk recept
Fruitige balletjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept