Gemarmerde geglazuurde tulband

6
90 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 (kan allemaal een dag van tevoren)Verwarm de oven voor op 170°C. Klop de boter met de basterdsuiker en de vanillesuiker tot een romige massa. Klop de eieren er één voor één door. Schep het bakmeel luchtig door het beslag. Meng de cacaopoeder door de helft van het beslag. Vul de vorm met een laag licht en daarna een laag donker beslag. Draai met een mes door het mengsel voor een gemarmerd effect. Zet de tulband in het midden van de oven en bak in 50-60 minuten goudbruin en gaar (een erin gestoken satéprikker komt er dan droog uit). Neem de tulband uit de oven en laat hem op een rooster 10 minuten in de vorm afkoelen. Keer de cake daarna en laat verder afkoelen. Roer voor het glazuur het water of citroensap door de poedersuiker. Strijk dit over de bovenkant van de afgekoelde tulband zodat het glazuur mooi naar beneden loopt.

Gemarmerde geglazuurde tulband is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Marmer tulband
40 min + 60 oventijd -
Bekijk recept
Punch van rode vruchten, kersenjenever en appelsap
Snack
Bekijk recept
Moskovische tulband
2 uur-
Bekijk recept
Paastulband met abrikozen
100 min
Bekijk recept

Gemarmerde choco-aardbeien
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Schwarzwalder kirsch petitfours
2uur- Gebak
Bekijk recept
Gemarmerde yoghurt met aardbeien
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Gemarmerde lekkernij met aardbeien en frambozen
20 min Voorgerecht
Bekijk recept