Gepofte aardappel met kruidenkwark

4
20 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Borstel de aardappelen met schil schoon onder koud stromend water. Prik de schil hier en daar in om openbarsten te voor­komen. Meng de kwark met de groene kruiden, zout en peper.
  • 2 Leg de ingeprikte aardappelen in een platte magnetronschaal of op een bord naast elkaar en verwarm ze 8-10 minuten (afhankelijk van de grootte van de aardappel) onafgedekt op 800 Watt in de magnetron. Laat de aardappelen daarna afgedekt nog 4 minuten nagaren. Poffen kan ook in een oven van 200°C. Verpak de aardappelen, ingevet met olie, in aluminiumfolie en gaar de pakketjes in het midden van de oven 40-45 minuten. Snijd de gare aardappelen aan één zijde open, druk ze iets verder open en verdeel de kruidenkwark erover.
    Voorbereiding
    stijd: In de magnetron 20 minuten; in de oven 50 minuten.

Gepofte aardappel met kruidenkwark is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Kruidenkwark
0-10 min -
Bekijk recept
Tomaten Gevuld Met Kruidenkwark
20-30 min -
Bekijk recept
Kruidenkwark
0-10 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Zalmtoastjes met kruidenkwark
0 min
Bekijk recept

Gepofte uiensoep met kaastompoesjes en cresson
2 uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Spaghetti met tomaatjes en zoete knoflook
30 min-
Bekijk recept
Lamskoteletjes met pittige salsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte zoete aardappel met avocado-maissalade
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept