1 Borstel de aardappelen met schil schoon onder koud stromend water. Prik de schil hier en daar in om openbarsten te voorkomen. Meng de kwark met de groene kruiden, zout en peper.
2 Leg de ingeprikte aardappelen in een platte magnetronschaal of op een bord naast elkaar en verwarm ze 8-10 minuten (afhankelijk van de grootte van de aardappel) onafgedekt op 800 Watt in de magnetron. Laat de aardappelen daarna afgedekt nog 4 minuten nagaren. Poffen kan ook in een oven van 200°C. Verpak de aardappelen, ingevet met olie, in aluminiumfolie en gaar de pakketjes in het midden van de oven 40-45 minuten. Snijd de gare aardappelen aan één zijde open, druk ze iets verder open en verdeel de kruidenkwark erover.Voorbereiding stijd: In de magnetron 20 minuten; in de oven 50 minuten.
Gepofte aardappel met kruidenkwark is een recept van PLUS