1 Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de pompoen, verwijder de zaadjes en snijd hem in 1 cm dikke plakken. Bestrijk deze met olijfolie en bestrooi ze met zout, peper en enkele druppels tabasco. Leg de plakken op een bakblik en rooster ze in de oven 12-15 minuten. Keer de plakken af en toe om.
2 Verdeel de tomatenplakken, bestrooid met zout, peper en tijm, de pompoen (eventueel wat kleiner gesneden) en gorgonzola over de maïstortilla's. Vouw deze dicht tot een pakketje. (Steek ze eventueel vast met prikkers of een takje rozemarijn). Bestrijk de tortilla's met de rest van de olijfolie en rooster ze om en om 4-5 minuten op de hete barbecue.
3 • Voeg eens 1 eetlepel gehakte gembersnippers of siroop bij de vulling.• Rooster de pompoen op de hete barbecue of in een grillpan.
Geroosterde ma stortilla met pompoen en blauwe kaas is een recept van PLUS