1 Breng de melk met het vanillestokjeaan de kook en voeg al roerendede griesmeel en suiker toe. Breng alroerende weer aan de kook en laatcirca 3 minuten doorkoken tot depap dikker is geworden. Neem de panvan de warmtebron en roer de boteren eidooier door de pap. Laat op lagestand al roerende nog een paar minutengaren. Roer de peperkoek erals laatste door. Spoel de puddingvormpjesof koffiekopjes met wateren giet de griesmeel erin. Laat depuddinkjes eerst helemaal afkoelenen daarna opstijven in de koelkast.
2 Verwarm voor de saus de boter enroer de bloem erdoor tot deze iets loskomtvan de bodem. Giet al roerendede room erdoor en breng aan de kooktot een gebonden saus ontstaat. Laatnog 2 minuten zachtjes koken en roerer dan de stroop door. Bestrooi depuddinkjes met amandelschaafsel.Serveer met de warme saus er bovenop.
Griesmeel met Limburgse peperkoek en stroop is een recept van PLUS