Hollandse tajine

2
120 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de tajine op gas eventueel met een kookplaatje eronder. Verhit de boter en schep het vlees in de tajine. Voeg na 10 minuten knoflook en ui erdoor en stoof dit even mee.
  • 2 Voeg de runderbouillon en 3 plakjes citroen toe en laat het geheel circa 1,5 uur zachtjes stoven. Voeg de aardappelen toe en laat deze 10 minuten meekoken. Doe nu ook de wortelen, sperziebonen en kerriepoeder in de tajine en laat deze, zonder deksel, ook nog 10 minuten meekoken zodat het teveel aan vocht kan verdampen. Breng de stoofschotel op smaak met zout en peper.

Hollandse tajine is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Kiptajine met wortel en courgette & Tajine met gamba’s
1 uur-
Bekijk recept
Vistajine met abrikozen en saffraan
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gehaktbrood met ei en champignons
45 min-
Bekijk recept
Groentetajine met couscous
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Frisse garnalencocktail met avocado
20 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Hollandse spruiten uit de koekenpan
20 min-
Bekijk recept
Frisse haring-bietensalade met appel
20 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Hollandse roerbak met sperziebonen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept