IJsbombe met sneeuw en sterren

4
35 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Week de abrikozenstukjes en rozijnen in sinaasappelsap met likeur. Haal het ijs uit de vriezer en laat het iets zachter worden. (Zet het eventueel 20 seconden in de magnetron op 800 Watt). Spatel de geweekte abrikozen en rozijnen met sap, koekkruimels, chocolade en noten door het ijs. Schep de ijsmassa in de kom en strijk de bovenkant glad met de achterkant van een natte lepel of spatel. Laat het ijs opnieuw bevriezen, minimaal 4 uur. Zet de ovenvaste schaal in de koelkast om goed koud te worden.
  • 2 Verwarm de oven voor op 220°C. Klop de eiwitten met de suiker in de vetvrije kom tot zich stijve pieken vormen. Haal het ijs uit de vriezer, laat de vorm met het ijs schrikken in heet water en stort het ijs op de ovenvaste schaal. Strijk het eiwit met nonchalante pieken over de ijsbol. Zet de ijsbombe in de oven en laat het schuim in 2-3 minuten lichtbruin kleuren. Serveer meteen met de erin gestoken brandende vuurwerksterretjes.
  • 3 Lekker met vanillesaus, zelfgemaakt of op basis van vanillevla verdund met room en een scheutje likeur.

IJsbombe met sneeuw en sterren is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Kokosbroodharten
20 min
Bekijk recept
Verse tomatenroomsoep met een kerstdakje
20 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Spanakopita cups
45 min + 20 oventijd - Voorgerecht
Bekijk recept
Exotisch fruitsorbetijs
20 min Nagerecht
Bekijk recept

IJsbombe
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Mascarpone Ijsbombe A La Siberienne
10-20 min - Nagerecht
Bekijk recept
Ijsbombe
30-60 min - Nagerecht
Bekijk recept
Ijsbombe
20-30 min - Nagerecht
Bekijk recept