1 Doe de zalm, pesto, eiwit, wit brood, sjalotje en zout en peper in een keukenmachine en hak alles iets grover - dus niet tot een fijne puree. Vorm van dit mengsel 2 zalmburgers. Leg ze even in de koelkast zodat ze stevig worden. Snijd de ciabattabroodjes open en beleg ze met rucola. Snijd een stukje van de onderkant van de asperges en blancheer ze 2 minuten, giet ze af, spoel er koud water over en dep ze droog. Meng de helft van de olijfolie met de balsamicoazijn en mosterd.
2 Verhit een pan met de rest van de olijfolie en bak hierin de zalmburgers 2-3 minuten per kant. Verhit een grillpan, leg de asperges erin en bestrijk ze met het balsamicomengsel. Rooster de asperges 3-4 minuten en bestrijk ze regelmatig met de oliemix. Leg de zalmburgers op de broodjes en serveer de asperges erbij.
Italiaanse zalmburger met geroosterde groene asperges is een recept van PLUS