Kaassoep met rucola en amandel

6
25 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Rooster de amandelen goudbruin in een droge hete koekenpan.
  • 2 Verwarm de boter in een soeppan en fruit hierin de sjalotjes of ui. Voeg de bloem en tijm toe, bak even zonder dat de bloem kleurt, voeg de melk in gedeelten al roerend toe en maak een gladde saus. Giet de bouillon en wijn erbij en breng de soep aan de kook. Schep de kaas in gedeelten door de soep en laat al roerend smelten. Voeg peper naar smaak toe en roer er een beetje citroensap door zodat de soep niet korrelig blijft. Schep de soep in warme kommen of in een soepterrine. Serveer de soep met een dot crème fraîche, rucola en amandel.

Kaassoep met rucola en amandel is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Kool-noedelsalade met amandel en kip
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Citroen-amandelcake
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Roomboter amandel-notenstol met beenham en kaas
10 min
Bekijk recept
Stoofperen in rodewijnsiroop met amandelijs
50 min Nagerecht
Bekijk recept

Bleekselderij-kaassoep met walnotencrostini
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Kaassoep met sherry en koriander
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Zwitserse kaassoep
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Kaassoep uit Alkmaar
15 min-
Bekijk recept