Kalfs- of varkensoesters met sjalotjes en aardbeien

4
25 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Bestrooi het vlees met zout en peper. Maak de aardbeien schoon. Pureer de helft ervan. Roer citroensap, honing en een vleugje gemalen peper door de aardbeienpuree. Verwarm de oven voor op 100°C. Verhit het bakproduct en bak hierin het vlees in 8 minuten rondom goudbruin. Zet het daarna afgedekt in de oven. Bak de sjalotjes 2 minuten in het braadvet van het vlees. Voeg de rosé toe en stoof zachtjes zonder deksel 5-7 minuten. Laat de rosé inkoken. Serveer het vlees met de sjalotjes. Druppel wat aardbeienpuree op de borden en garneer met hele aardbeien en basilicum. Serveer er een glas rosé bij.

Kalfs- of varkensoesters met sjalotjes en aardbeien is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Aardbeiendrankje
5 min
Bekijk recept
Huisgemaakte citroensorbet met aardbeien
20 min - Nagerecht
Bekijk recept
Luikse wafel met aardbeien en chocola
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Kir royal met aardbeien (alcoholvrij)
10 min Snack
Bekijk recept

Kaasfondue met paddestoelen
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde kip met kruidenboter onder het vel en gevuld witloof
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Snelle Geschnetzeltes
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bloemkoolpuree met bieslook
15 min Bijgerecht
Bekijk recept