Karamel-sinaasappels met sinaasappelroom

4
30 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Boen een sinaasappel goed schoon en rasp het oranje deel van de schil. Snijd de rest van de schillen rondom af tot aan het vruchtvlees van de sinaasappels. Zet de sinaasappels in een schaal. Doe de suiker met 3 eetlepels water in een pan en laat op middelhoge stand al roerende smelten. Laat de suikersiroop karameliseren tot een goudgele kleur en roer er dan van de warmtebron af het kokende water en 2/3 van de sinaasappelschil door. Pas hierbij op voor opspattend karamel. Zet terug op de warmtebron en kook zachtjes tot de siroop weer helder is. Giet de siroop over de sinaasappels en laat afkoelen. Draai ze met behulp van twee lepels af en toe voorzichtig om. Roer ondertussen het sinaasappelsap los met de cognac, de rest van de schil en suiker tot de suiker is opgelost. Giet de slagroom erbij en klop met een mixer tot de room lobbig is. Dit kan wel bijna 10 minuten duren. Serveer de room bij de karamel-sinaasappels en serveer direct.
  • 2 Lekker met een krokant koekje en wat geraspte witte chocolade of amandelschaafsel.

Karamel-sinaasappels met sinaasappelroom is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Witte-chocoladetaart met sinaasappelroom
50 min Nagerecht
Bekijk recept
Filodeegtaartjes met druivensalsa
40 min Nagerecht
Bekijk recept
Pappardelle met sinaasappelroom
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Koffie met sinaasappelroom
10 min-
Bekijk recept

Tarte tatin met gele paprika
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Omgekeerde appeltaart
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Manoffee
1 uur-
Bekijk recept
Pompoencake
40 min Gebak
Bekijk recept