1 Verhit 2 eetlepels olijfolie in een braadpan en bak hierin de kipkarbonades rondom goudbruin. Blus ze af met de wijn. Voeg bouillon, laurierblaadjes, koriander, zout en peper toe en stoof de kip met deksel op de pan 25 minuten. Maal de gepelde knoflook en walnoten fijn. Meng in een dun straaltje de rest van de olijfolie en de helft van het citroensap door het notenmengsel. Voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de kipkarbonades uit de pan en houd ze even warm. Giet het braadvocht door een zeef bij de walnotensaus. Klop de eieren los met de rest van het citroensap en de nootmuskaat en giet dit in een steelpan. Giet beetje bij beetje de notensaus erbij tijdens zachtjes verwarmen. De saus bindt iets maar mag niet koken. Serveer de saus bij de kipkarbonades.
2 - Vervang de kipkarbonades door drumsticks.- Neem in plaats van koriander 1 theelepel gyroskruiden.