1 Meng de bloem met het zout. Voeg de boter toe en snijd deze met twee messen tot kleine klontjes in de bloem. Kneed er met een koele hand een deeg van, onder toevoeging van koud water. Laat het deeg afgedekt 30 minuten in de koelkast rusten. Verwarm de bouillon en kook hierin de kipblokjes in circa 15 minuten gaar. Schep ze uit de bouillon. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet de vorm in met olijfolie.
2 Verhit de rest van de olie en fruit hierin de ui en knoflook. Schep de paprikablokjes, tomatenblokjes, hamreepjes, kipblokjes en peper erdoor en roerbak 4 minuten. Verdeel het deeg in twee porties en rol deze uit tot dunne lappen. Leg één lap in de vorm en prik de bodem in. Schep de vulling erop en strooi de bloem of maïzena erover. Leg de tweede deeglap erop. Zorg ervoor dat de randen van de twee deeglappen met water goed op elkaar worden geplakt. Druk ze eventueel met een vork tot ribbels. Maak in het midden van de pie een opening, bijvoorbeeld met een appelboor, zodat de stoom tijdens het bakken kan ontsnappen. Bestrijk de bovenkant van het deeg met koffieroom. Bak de pie, iets onder het midden van de oven, in 40-45 minuten goudbruin en gaar.
3 Vervang de rauwe ham door magere gerookte spekblokjes.In plaats van kipfilet kunnen kippenbouten worden gebruikt die 45 minuten worden gegaard in de bouillon, waarna het vlees van de botten kan worden gehaald.