Knapperig gegratineerde mosselen

4
30 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Spoel de mosselen grondig en haal de kapotte exemplaren er tussenuit. Laat ze uitlekken en leg ze in een grote pan met de laurier, tijm, ui en knoflook. Laat afgedekt aan de kook komen en stoom de mosselen in circa 10 minuten open. Schep ze even om en laat ze wat afkoelen. Breek steeds de lege schelp af en leg de gevulde schelpen in een ovenschaal. Maal het brood met de kruiden, kaas en boter fijn en breng op smaak met een beetje zout en peper. Verwarm de ovengrill voor. Verdeel het broodmengsel over de mosseltjes en laat ze in circa 2 minuten gratineren onder de grill. Blijf erbij, want het kan snel verbranden!

Knapperig gegratineerde mosselen is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Mosselen met mieriksworteldip
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Thaise gewokte mosselen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tagliatelle met mosselen en citroengras-roomsaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Soep met bier en mosselen
35 min
Bekijk recept

Filokaneelkoekjes met kwark
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Nasi met garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tortillasandwich met kip en avocado
20 min
Bekijk recept
Maïssoep met bacon
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept