1 Laat de ontbijtspekblokjes langzaam op middelhoge stand uitbakken tot ze knapperig zijn. Klop ondertussen de mosterd los met 1 eetlepel azijn en olijfolie en breng de dressing op smaak met zout en peper. Schep de spekjes uit de pan en voeg ze bij de dressing. Houd het spekvet in de pan voor later gebruik. Was en droog de sla voorzichtig en zet koud weg.
2 Breng een pan met een laag water van 10 centimeter en 1 eetlepel wijnazijn aan de kook. Zet de warmtebron uit of zo laag mogelijk zodat het water niet meer kookt. Breek steeds een ei in een bakje en laat het voorzichtig in het water glijden. Vouw met een lepel of schuimspaan het uitwaaierend eiwit over de eidooier en laat in circa 3 minuten garen. Schep de eieren voorzichtig uit het water en houd ze au bain-marie warm (onder een deksel boven een ander pannetje met een laagje kokend water) tot alle 4 de eieren gepocheerd zijn. Verdeel de sla over 4 borden en schep de spekjesdressing erover. Leg op elk bord een gepocheerd ei. Verwarm de pan met spekvet nog eens en giet hiervan een klein beetje over het ei. Maal er nog wat peper over en garneer met wat verse gehakte kruiden.
Kropsla met gepocheerd ei en spekjesdressing is een recept van PLUS