Kropsla met Zeeuwse mosselen en eiersaus

4
20 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Laat de mosselen uitlekken op keukenpapier.Verwarm voor de saus de boter en roer de bloem erdoortot deze van de bodem loskomt. Giet de bouillonbeetje bij beetje erbij en blijf roeren tot de saus gladen gebonden is; laat een paar minuten doorkoken.Roer van de warmtebron af de eidooier erdoor enbreng op smaak met citroensap, zout en peper. Klophet eiwit stijf en zet weg tot later gebruik.
  • 2 Meng de bloem met de kerrie en wentel de mosselenerdoor. Leg ze in een vergiet en schud de overtolligebloem eraf. Verwarm de olie en bak de mosselen inporties heel kort rondom bruin. Schep het opgeklopteeiwit door de lauwwarme saus. Verdeel de slabladerenover 4 borden en leg op elk een bergje mosselen.Giet er een lepel van de saus over en serveer derest er apart bij. Bestrooi met peterselie en maal ernog wat peper over.

Kropsla met Zeeuwse mosselen en eiersaus is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Krokante sliptong met eiersaus
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oudjaarrecept Eiersaus
0-10 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Asperges Met Eiersaus
30-60 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Overheerlijke Sperziebonen Overgoten Met Een Eiersaus
20-30 min - Bijgerecht
Bekijk recept

Boerensalade met Texelse kaas in een weckpot
30 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Stamppot kropsla met geitenkaas
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gefrituurde kippenreepjes met gekonfijte tomaten en een vinaigrette van basilicum
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kidsburger
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept