Lamsbout uit de oven met verse tuinkruiden

4
75 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de lamsbout in een braadslede. Meng 100 g boter met knoflook, peterselie, zout en peper. Verdeel deze kruidenboter over het vlees. Meng bloem en tijm en strooi dit mengsel over de boter op het vlees. Zet de lamsbout 25 minuten in het midden van de oven. Verwarm de wijn met de bouillon. Giet dit over het vlees en braad het vlees nog 25 minuten in de oven. Haal daarna de lamsbout uit de braadslede en laat deze onder aluminiumfolie 5-10 minuten rusten. Zeef het braadvocht boven een steelpan en kook het vocht 8-10 minuten in. Voeg daarna van de warmtebron af de munt en klontjes boter al kloppend bij de saus. Maak op smaak met zout en peper. Serveer de lamsbout in plakken gesneden met de saus.
  • 2 Vervang lamsbout door varkensfricandeau.

Lamsbout uit de oven met verse tuinkruiden is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Mosterdvisschotel
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Clubsandwich met forelsalade
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilethoorntjes met kerriesalade
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Kerriewitlof met peterseliepuree
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Lamsbout met rozemarijn
5 min Bijgerecht
Bekijk recept
Carpaccio van lamsbout
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Auberginegratin met lam en witte saus met feta
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamsstoofpot met kweeperen
1 min Hoofdgerecht
Bekijk recept