1 Laat de boter smelten. Draai de biscuits in de keukenmachine tot fijn kruim en giet de boter erbij. Vermeng tot een smeuïge massa. Bekleed de bodem van de springvorm met een stuk bakpapier en vet de randen in met olie. Verdeel het kruimeldeeg over de bodem en druk goed aan. Laat opstijven in de koelkast.
2 Laat de gelatine weken in koud water. Snijd de vanillestokjes in de lengte open en schraap het merg eruit. Verwarm de melk met het vanillemerg en de stokjes en laat circa 10 minuten op lage stand trekken. Neem de stokjes eruit en los de uitgeknepen gelatine op in de warme melk. Laat de melk wat afkoelen en roer dit door de kwark. Klop de slagroom stijf met de suiker en schep dit rustig en gelijkmatig door de kwark. Giet deze massa in de springvorm en laat afgedekt in de koelkast circa 3 uur opstijven. Ga met een puntig mes langs de randen en verwijder de rand van de springvorm. Verdeel de bessen over de taart en bestrooi eventueel met wat poedersuiker.+ 3 uur koelen.
3 Gebruik in plaats van vers fruit een blikje vlaaivulling als topping.
Kwarktaart met vanille en blauwe bessen is een recept van PLUS