1 Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de mie volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet de mie af, spoel er koud water over en laat goed uitlekken. Leg de kipkluifjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Schuif ze in het midden van de warme oven en bak ze in circa 20 minuten gaar. Was de komkommer, halveer deze in de lengte en snijd er smalle boogjes van. Kook de doperwtjes beetgaar. Giet ze af en spoel er koud water over.
2 Verhit de olie in een wok. Roerbak hierin de prei. Meng intussen de ingrediënten voor de dressing. Schep de komkommer, paprika, doperwten en eiermie door het preimengsel. Roerbak nog 3-4 minuten. Schep de dressing erdoor en serveer de salade met de kipkluifjes erop. Rooster de noten even in een droge hete koekenpan en strooi ze met de koriander over de salade.
3 Vervang de gembersnippers door geraspte gemberwortel en de tabasco door 1 eetlepel chilisaus.
Lauwwarme noedelsalade met kipkluifjes is een recept van PLUS