1 Verwijder kapotte mosselen en openstaandemosselen die na een tik tegenhet aanrecht niet dichtgaan. Verwarm dewijn of bouillon met het laurierblaadje enenkele takjes peterselie. Hak de rest vande peterselie fijn.
2 Kook de mosselen 5-6 minuten tot ze openzijn en schud ze af en toe om. Snijd de kapjesvan de broodbollen en hol ze uit. Bakhet kruim kort in een pan of in de oven tothet bruin is. Halveer de eieren. Schep dedooier uit het eiwit. Wrijf de dooiers dooreen zeef of prak ze heel fijn. Meng er azijn,zout en cayennepeper door. Klop de olie erin een dun straaltje door zodat de saus ietsdikker wordt. Voeg het sjalotje en de peterselietoe. Snijd het eiwit grof en leg het inde broodbollen. Haal de gare mosselen uitde schelpen. Vul het brood ermee en gietde tartaarsaus erover. Verdeel het broodkruimover de bollen en zet de kapjes erop.