Ol -ol -spiesen

4
20 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kneed het gehakt met de kruiden, ei en paneermeel goed door tot een homogeen en niet te plakkerig geheel. Vorm er 12 balletjes van en laat die minimaal een half uur opstijven in de koelkast. Verwarm de olie of het bakproduct en bak de balletjes om en om in circa 10 minuten bruin en bijna gaar. Laat ze op een bord wat afkoelen en snijd ondertussen de sjalotten in dikke ringen.
  • 2 Verwarm de oven op 180°C. Snijd de gehaktballetjes doormidden en schuif ze om en om met de uiringen aan een prikker. Leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier. Bestrijk de uiringen met wat van het bakvet of wat olie. Bak de spiesen vlak voor serveren in circa 10 minuten af.(excl. opstijven) + 10 minuten oventijd

Ol -ol -spiesen is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Aardappelspies met mosterd-dilledressing en spek
20 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Vleesspies met pesto-bonensalade
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalmspies met rucolasaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stamppot tomaat met gehaktspies
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Provençaalse ovenschotel van visfilet en tapenade
- 10 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mini quiche met kool
80 min
Bekijk recept
Luchtige pavlova met rabarbercompote
30 min - Nagerecht
Bekijk recept
Curry van bloemkool
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept