Oosterse mosselen

4
15 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kook de mosselen circa 5 minuten in weinig water totdat de schelpen open zijn. Haal ze los uit de schelp en leg ze in de open schelp terug. Zet de mosselen in de schelp op een schaal afgedekt met aluminiumfolie boven heet water, zodat ze warm blijven.
  • 2 Verhit de olie en bak hierin de gember, knoflook en rode peper 1 minuut. Voeg sesamolie, sojasaus en reepjes bosui toe. Verdeel dit mengsel over de mosselen in de schelpen en strooi de ringetjes ui erover. ­

Oosterse mosselen is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Mosselen met mieriksworteldip
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Thaise gewokte mosselen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tagliatelle met mosselen en citroengras-roomsaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Soep met bier en mosselen
35 min
Bekijk recept

Koolvis met Chinese groenten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse kabeljauw met noedels
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse rijstschotel met makreel
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse rijstepap onder een karamellaagje
35 min Nagerecht
Bekijk recept