Ovenschotel met vis en mosterdpuree

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Zet de aardappelen op in ruim water met zout en kook ze in circa 20 minuten gaar. Laat ze uitlekken in een vergiet en doe ze terug in de pan. Pureer de peterselie met 50 gram van de boter, melk en mosterd met een staafmixer en giet dit bij de aardappels. Stamp dit tot een mooie egale puree en breng op smaak met zout en peper.Verwarm de olijfolie en leg de venkel en courgetteplakken in de pan. Giet er een scheutje water of witte wijn bij en laat op stand afgedekt 5 minuten smoren.Verwarm de oven voor op 200°C. Verdeel 1/3 deel van de puree over de ingevette ovenschaal en leg hierop alle groenteplakken.Verdeel hier de vis over en bestrooi alles met wat zout en peper. Dek af met de rest van de puree en strijk dit met de achterkant van een natte lepel glad. Trek eventueel strepen in de puree met een vork. Verdeel de eetlepel boter in vlokjes over de puree en bak de visschotel in circa 30 minuten gaar en bruin.

Ovenschotel met vis en mosterdpuree is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Karbonade met mosterdpuree en broccoli
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Roomandijvie met ham en mosterdpuree
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Witlof met ham, kaas en mosterdpuree
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mosterdpuree met braadworsten en tuinerwten
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Ovenschotel met gehakt en groente
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenschotel met boursin en ham
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenschotel met tilapiafilet in ontbijtspek
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenschotel van groenten
15 min Bijgerecht
Bekijk recept