Paasbrood met gedroogd fruit

4
80 min
Lunchgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Maak het brooddeeg volgens de aanwij­zingen op de verpakking. Laat het afgedekt 30 minuten rijzen. Laat ondertussen de rozijnen, krenten en abrikozen in gekookt water 20 minuten weken. Giet ze af en laat ze uitlekken. Kneed ze goed door het deeg en laat het deeg nogmaals 30 minuten rijzen.
  • 2 Verwarm de oven voor op 160°C. Voor een vlechtbrood: snijd het deeg in 3 gelijke stukken en rol deze uit tot slierten van 4 centimeter dik. Leg ze op een met bakpapier bedekte bakplaat. Vlecht de slierten losjes in. Voor een ovaal brood: vorm een ovaal van het deeg. Druk de vier eieren in het paasbrooddeeg en laat ze er iets bovenuit steken. Bestrijk het deeg met het losgeklopte ei en bestrooi het brood met amandelschaafsel. Laat het deeg nog 10 minuten narijzen en bak het dan in circa 20 minuten mooi bruin en gaar.Brunchgerecht voor 4-8 personen
  • 3 Bestrooi het brood met poedersuiker.

Paasbrood met gedroogd fruit is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Soep van rabarber met rood fruit en vanille-ijs
Nagerecht
Bekijk recept
Smoothie plus
5 min
Bekijk recept
Supersnel gebakje met vers fruit
3 min Nagerecht
Bekijk recept
Gewokte tonijn met exotisch fruit
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Paasbrood met noten
100 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Wentelteefjes van paasbrood met oma's appeltaartijs
20 min-
Bekijk recept
Paasbrood
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Paasbrood krans
65 min
Bekijk recept