1 Kook de aardappelblokjes in ruim water met zout in circa 10 minuten gaar en giet ze af. Verwarm ondertussen de olie in een wok en fruit de ui circa 5 minuten tot deze zacht is. Voeg de knoflook en sambal toe en laat op lage stand nog een minuut mee fruiten. Voeg de kool met aanhangend water toe en schep goed om. Laat in circa 10 minuten al omscheppend slinken en breng op smaak met zout en peper. Stamp de aardappelen tot puree met de warme melk en 2 eetlepels boter. Schep de kool erdoor en houd de stamppot warm. Dep de stukken vis goed droog met keukenpapier, bestrooi ze rondom met zout en peper en bestuif ze rondom met bloem. Verwarm de rest van de boter in de pan en bak de stukken vis aan beide kanten bruin en gaar. Serveer met de stamppot.
2 In plaats van vis kunt u ook vlees of kaas gebruiken.
Pikante groenekoolstamppot met gebakken vis is een recept van PLUS