1 Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af. Laat de rijst uitstomen en afkoelen. Week de boterhammen in de ketjap en prak ze fijn met een vork. Vermeng het gehakt goed met het brood, de gehaktkruiden, ui, sambal, pinda’s en eieren. Verwarm 1 eetlepel olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en druk het gehaktmengsel hierin goed aan. Bak op middelhoge stand een paar minuten aan en bak dan nog circa 7 minuten met het deksel op de pan. Giet het bakvocht af en draai de gehakt-omelet dan voorzichtig om. Bak de andere kant nog circa 5 minuten afgedekt tot de omelet vanbinnen gaar is. Laat de omelet van de warmtebron af nog een paar minuten staan. Verwarm ondertussen de rest van de olie en roerbak de preiringen op middelhoge stand. Voeg de rijst toe en bak nog even mee. Snijd de gehaktomelet in stukken of punten en serveer met de rijst.
Pikante gehaktomelet met gebakken rijst is een recept van PLUS