Pizza met rauwe ham, brie en noten

2
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Los de gist op in 4 eetlepels lauwwarm water. Meng het gistmengsel met 50 gram van de bloem en laat het 20 minuten afgedekt op kamertemperatuur rijzen. Roer er daarna de rest van het lauwwarme water, de bloem, melk en 2 eetlepels olijfolie door. Voeg zout toe. Kneed het mengsel in de kom of op een bebloemd werkvlak tot een soepel deeg. Voeg eventueel iets meer bloem toe als het deeg te nat is en iets meer water als het te droog is. Vorm het deeg tot een bal, bestrijk deze dun met olijfolie en laat het deeg in een kom, afgedekt met een vochtige doek, op een warme plaats circa 1 uur rijzen of tot het deeg in volume verdubbeld is.
  • 2 Verwarm de oven voor op 220°C. Rol het deeg uit tot een grote of twee kleinere cirkels van 3-4 mm dik. Leg het deeg op de bakplaat of in de pizzavormen. Bestrijk het met 1 eetlepel olijf­olie. Verdeel de ham, peer en noten over de deegbodem(s). Verdeel de brie erover, sprenkel de rest van de olijfolie erover en bak de pizza('s) in het midden van de oven in 12-15 minuten goudbruin en krokant.exclusief minimaal 1 uur rijzen. recept is voor 2 pizza´s

Pizza met rauwe ham, brie en noten is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Brie-walnotentaartjes met honing
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Nougat met noten en cranberry's
45 min Gebak
Bekijk recept
Kerstgranola met cranberry's, koffie, noten en chocolade
10 min
Bekijk recept
Egyptische om ali
20 min Nagerecht
Bekijk recept

Spicy aardappelplaatpizza
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Pizza quattro gusti
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Goedgevulde pizza met champignons en ui
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groentepizza met gorgonzola
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept