Pompoen-stamptaart met geitenkaas en biet

4
70 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de olie en fruit de ui in circa 5 minuten zacht en goudbruin. Voeg de specerijen, pompoen, aardappelblokjes en een snuf zout toe en roerbak een paar minuten. Voeg zoveel kokend water toe dat de groenten net onder staan en laat op lage stand in circa 10 minuten gaar stoven. Giet het stoofvocht af en stamp de groenten grof. Breng goed op smaak met zout en peper en klop het ei erdoor. Verdeel het deeg over de ingevette springvorm en snijd de opstaande rand gelijk. Pel de bieten en snijd ze in dunne plakken. Breng ze op smaak met peper. 
  • 2 Verwarm de oven op 200°C. Verdeel de helft van de pompoenpuree over de vorm en strijk glad. Verdeel hier de helft van de bietenplakjes dakpansgewijs op en herhaal dit nog eens. Dek af met de verkruimelde kaas en bak de taart in circa 40 minuten gaar en bruin. Laat nog 10 minuten staan en snijd de taart dan in punten.

Pompoen-stamptaart met geitenkaas en biet is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Borsjtsj
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groentedumplings met biet en koriander
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Carpaccio van appel met maatjes
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Millefeuille van rode bietjes en mozzarella, vinaigrette met pancetta
Voorgerecht
Bekijk recept

Tartaar van mango en pompoen
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Ravioli met pompoen en salieboter
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wildwestrijst
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Jonnie Boers pompoen met pistache en rode curry
1u30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept