Proven aalse plaatpizza

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Verhit 3 eetlepels olijfolie en schep de uien, Provençaalse kruiden en zout en peper erdoor. Smoor de uien, afgedekt, in 15 minuten zachtjes gaar. Schep halverwege een keer om. Leg het pizzadeeg op de bakplaat (als je de mix voor pizzadeeg gebruikt, bereid je die met 2 eetlepels olijfolie volgens de aanwijzingen op de verpakking). Maak een rand door het deeg iets om te rollen. Verdeel de pastasaus over de deegbodem en verdeel het uimengsel erover. Leg de plakken tomaat erop en strooi er peper over. Leg de ansjovis er in een ruitpatroon op en leg de olijven op de kruispunten. Bestrijk de deegranden goed met olijfolie. Bak de pizza in het midden van de oven in circa 25 minuten goudbruin en gaar. Druppel er nog wat olijfolie over.

Proven aalse plaatpizza is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Plaatpizza met ansjovis
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Plaatpizza met tonijn
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stap-voor-stap plaatpizza
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Plaatpizza met salami en tomaatjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Provençaalse runderreepjes
15 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige ratatouillequiche
65 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse aardappelschotel
25 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse pasta met tonijn en tomaat
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept