Quiche ham-kaas

4
50 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kneed met de hand of met de keukenmachine van bloem, boter, zout en water een soepel deeg. Laat het deeg een uur afgedekt in de koelkast rusten. Verwarm de oven voor op 200°C. Vet de springvorm in met boter en bestuif met bloem. Verwarm de boter voor de vulling en fruit de uien in circa 5 minuten zacht en lichtbruin. Voeg de hamreepjes toe en bak nog een minuut mee. Klop de eieren los met de slagroom, zout en peper en geraspte kaas.
  • 2 Rol het deeg uit tot een ronde lap van circa 4 mm dik en bekleed de springvorm ermee. Verdeel de ui en ham over de deegbodem en giet het eimengsel erover. Schud de vorm zodat alles zich goed verdeelt en snijd de randen van het deeg recht af. Bak de quiche in circa 30 minuten gaar en goudbruin. Laat de quiche buiten de oven nog 10 minuten rusten voordat u hem aansnijdt.+ 60 minuten rusten

Quiche ham-kaas is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Couscous met gehaktsaus en witte kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoentaartje met belegen kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gemarineerde kaas
30 min Snack
Bekijk recept
Kaas-komkommersandwich
15 min
Bekijk recept

Krabquiche met verse kruiden
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groentequiche
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fantasiaquiche met pinda's
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuurkoolquiche
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept