1 Maal de koekjes fijn in de keukenmachine en giet de gesmolten boter erbij. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Verdeel het koekjesmengsel over de bodem van de springvorm. Druk de koekjeslaag goed aan en zet in de koelkast om op te stijven.
2 Smelt de chocolade au bain-marie. Klop de roomkaas met een garde los in een mengkom en roer de gesmolten en bijna afgekoelde chocolade er geleidelijk door tot alles goed is vermengd. Giet deze massa op de koekjesbodem en dek af met vershoudfolie. Laat de taart in circa 3 uur helemaal opstijven. Haal de folie eraf en bedek de bovenkant van de taart met behulp van een zeefje met een laagje cacaopoeder. Versier de taart met paaseitjes. Neem de taart uit de vorm en snijd hem in punten.+ 3 uur koelen.
3 Ook lekker met 1 à 2 eetlepels oploskoffie door de gesmolten chocolade.