Risotto met witte wijn en kaas

1
25 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de olijfolie in een pan met dikke bodem. Fruit de sjalotjes circa 2 minuten. Voeg de rijst toe en bak de rijstkorrels al roerend tot ze glanzen. Voeg de wijn toe en roer tot de wijnvolledig is opgenomen. Schenk de bouillon in gedeelten bij de rijst, laat de rijstkorrels de bouillon absorberen en voeg dan pas weer meer bouillon toe. Blijf roeren tot de rijst na ongeveer 20 minuten alle bouillon heeft opgenomen maar nog wel vochtig en beetgaar is. Neem de pan van de warmtebron en voeg de boter en de Parmezaanse kaas toe. Laat kort staan en roer nog even goed door. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de risotto direct.

Risotto met witte wijn en kaas is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Couscous met gehaktsaus en witte kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoentaartje met belegen kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gemarineerde kaas
30 min Snack
Bekijk recept
Kaas-komkommersandwich
15 min
Bekijk recept

Risottorijst met zeekraal en tijgerganalen
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto met tuinerwten uit Veneto
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Risotto met raapstelen en rucola
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto primavera
35 min Bijgerecht
Bekijk recept