Romige risotto - basisrecept

4
30 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verhit de olie met 50 gram boter en fruit hierin de ui. Voeg de rijst toe, roer tot alle korrels glanzen en giet de wijn erbij. Voeg daarna de warme bouillon in gedeelten toe terwijl de rijst zachtjes circa 20 minuten kookt. Voeg steeds als het vocht is opgenomen een nieuwe scheut bouillon toe en blijf goed roeren. Neem de pan van de warmtebron en roer de resterende boter door de rijst. Schep de helft van de kaas door de risotto. Serveer in diepe borden en bestrooi met de rest van de kaas, peterselie en versgemalen peper.

Romige risotto - basisrecept is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Basisrecept biefstuk bakken
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Basisrecept kippenbouillon
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Basisrecept aardappelpuree
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Basisrecept rijstepap
25 min Nagerecht
Bekijk recept

Romige rodekool met lekkerbek
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige champignon-pastaschotel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schelpjes met romige makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige groene aspergesoep
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept